Tuotannot


Esimerkkejä Douglas Productions tuotannoista

Kristiinakaupunki


TARINOITA PIKKUKAUPUNGISTA – KRISTIINANKAUPUNKI
Suomen toiseksi pienin kaupunki, Kristiinankaupunki, oli 1800-luvun lopulla yksi Suomen merkittävimpiä merenkulkukaupunkeja. Dokumentissa tutustutaan laivanvarustajien ja merimiesten vuosisatoja vanhoihin taloihin ja nähdään miten myöhemmät asukkaat ovat onnistuneet ne säilyttämään.
Föreningen Konstsamfundet, tuotantotuki Yhteistuotanto Svenska Yle / Yle Teema & Fem 2021





HISTORIALLISIA VUOSILUKUJA
20-osainen dokumenttisarja Suomen ja Ruotsin yhteisen historian tärkeistä vuosiluvuista.
Tilaajat Henry Wiklund / Historiska bilder rf ja Hanaholmenin ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus


Tammisaari


TARNOITA PIKKUKAUPUNGISTA – TAMMISAARI
Tammisaari oli parin sadan vuoden ajan Ruotsin valtakunnan pienin kaupunki. Nykyään Tammisaaren vanha kaupunki on pääkaupunkiseudun eläkeläisten kesäparatiisi.
Svenska kulturfonden ja Föreningen Konstsamfundet, tuotantotuki Yhteistuotanto Svenska Yle / Yle Teema & Fem 2019





SUOSTA PUUTARHAPARATIISIKSI
Keskellä Helsinkiä, Mannerheimintien päässä korkeiden toimistotalojen takana, on piilossa pieni paratiisi. Kolme sukupolvea helsinkiläisiä on kovalla työllä tehnyt upottavan suon kukkivaksi siirtolapuutarhaksi. Kun astuu sisään Ruskeasuon satavuotiaaseen siirtolapuutarhaan, tuntuu että aika on pysähtynyt.
Föreningen Konstsamfundet, tuotantotuki Yhteistuotanto Svenska Yle / Yle Teema & Fem 2018





AIKAMATKA KLUUVISSA
Kluuvi on yksi Helsingin vanhimpia kaupunginosia ja siellä voi nähdä rakennuksia kolmelta eri vuosisadalta. Nimensä kaupunginosa sai mutaiselta Kluuvin lahdelta. Sittemmin Kluuvista tuli Helsingin liike-elämän keskus. Asukkaita siellä on vain 600, mutta työpaikkoja yli 20.000.
Svenska kulturfonden, Föreningen Konstsamfundet ja Stiftelsen Tre Smeder, tuotantotuki Yhteistuotanto Svenska Yle / Yle Teema & Fem 2016





KAUPPIAANTALOSTA PRESIDENTILINNAKSI
Presidentinlinnalla on takanaan pitkä ja kiinnostava historia. Komeaa kivitaloa ei rakennettu alun perin palatsiksi tai linnaksi, vaan Heidenstrauch-suvun kauppiastaloksi ja asunnoksi.
Yhteistuotanto Svenska Yle / SVT, 2015



Sibelius

SIBELIUS KORPPOOSSA
Dokumentti kertoo Jean Sibeliuksen kesistä Korppoon saaristossa 1886 ja -87 sekä musiikista, jonka hän siellä sävelsi. Tilaajat Svenska Yle ja Ruotsin ja Tanskan televisio / SVT ja DR.


Tuomiokirkko

KRUUNUNHAKA
Dokumentti Helsingin vanhasta ja kiinnostasta kaupunginosasta
Tilaaja Yle Fem






MÖKKIPAHASESTA LINNAN SALEIHIN
Raija Ohlin on menestyvä yrittäjä, joka omistaa Ruotsin ainoan yksityisen kuninkaallisen linnan. Kuinka köyhästä maahanmuuttajatytöstä tuli linnan rouva? Dokumentissa tehdään aikamatka Raijan elämään. Tilaaja Yle FEM


KUNINKAITTEMME JÄLJILLÄ –kymennosainen historiasarja
Tilaaja Yle yhteistuotannot / Yle Teema ja Yle Fem




Kuninkaittemmejäljillä –sarja kertoo ajasta, jolloin Suomi oli Ruotsin itäosaa. Millaiset kuninkaat ja kuningattaret valtakunnan asioita hoitivat ja miten he Suomen kohtaloon vaikuttivat? Sarjaa on kuvattu Ruotsin ja Suomen lisäksi Venäjällä, Tanskassa ja Norjassa. Vierailemme kuninkaallisissa ja yksityisissä linnoissa ja kartanoissa, kirkoissa ja arkistoissa, ja näemme ainutkertaista taidetta, historian aarteita ja vanhoja dokumentteja, joita on harvoin esitelty julkisesti. Matkan varrelta löytyy monta mielenkiintoista tarinaa ja muistoa.


”Ruotsi-Suomen historia on ihanaa! -- Kuninkaittemme jäljillä kertoo rauhallisella otteella pakanallisen metsäprovinssin muuttumisesta länsimaiseksi yhteiskunnaksi ja esittelee viipyillen valtakunnan merkkirakennuksia. Kymmenosaiseen sarjaan on haastateltu 160 asiantuntijaa aidoilla tapahtumapaikoilla ja kallisarvoisten esineiden äärellä. Dosentit ja kirkonmiehet kertovat kiehtovia kansantaruja hallitsijoista kuin Lasse Pöysti konsanaan. Tutkijoiden into tarttuu. He myös esittävät jatkuvasti epäilyjä kertomuksien paikkansapitävyydestä ja korostavat aukkoja tutkimuksissa. ”
Tero Kartastenpää, Tv-maailma




KEISAREITTEMME JÄLJILLÄ


Keisarit


KEISAREITTEMME JÄLJILLÄ on viisiosainen sarja Suomen suuriruhtinaina toimineista Venäjän keisareista ja heidän ajastaan, tilaaja Yle Teema

Venäjän keisarit olivat Suomen suuriruhtinaita ja hallitsijoita yli sadan vuoden ajan. Viisi keisaria ja viisi erilaista elämäntarinaa. Millaisia ihmisiä he olivat? Miten he rooleissaan maailman mahtavimpina monarkkeina ja Suomen hallitsijoina toimivat? Miten he vaikuttivat Suomeen ja suomalaisten elämään? 1808 Suomi oli Euroopan köyhimpiä maita, mutta keisareitten ajan päättyessä se oli saavuttanut Euroopan keskitason.

”Hieno kotimainen historiasarja koukutti minut heti”.
Brita Passi, Iltalehti


”Dokumenttiin on käytetty paljon aineistoa ja asiantuntijoita. Silti se pysyy kiitettävästi tavallista ihmistä kiinnostavalla tasolla.”
Ensio Ruohomäki, Hämeen sanomat








Osa 1:  Aleksanteri I - Suomen suuriruhtinas 1809 - 1825

Aleksanteri I valloitti nopeasti Suomen ja samalla suomalaisten sydämet. Porvoon maapäivien avajaisissa keisari ihastui 18-vuotiaaseen Ulla Möllersvärdiin. Aleksanterin ja Ullan tarina elää vahvana vielä tänä päivänäkin.
Vuonna 1819 Aleksanteri tutustui perusteellisesti Suomeen. Keisarin suuri Suomen kierros kesti runsaat kolme viikkoa. Näin kömpelösti järjestettyä valtiovierailua on tuskin koskaan sitä ennen tai sen jälkeen maassamme järjestetty. Kuitenkin keisari sanoi: ''Minä olen tehnyt aika kierroksen, tosin hiukan vaivalloisen, vaan ei siitä ole puuttunut hupaisuuksiakaan. Ja varmaa on, etten tule koskaan unohtamaan hauskaa matkaani''.







Osa 2: Nikolai I - Suomen suuriruhtinas vuosina 1825-1855
 
''Nikolain henkilöllisyydessä oli valtaa ja pelottavuutta; missä tahansa hän kulki jalan tai ratsain, saattoi nähdä, että siinä oli keisari'', kertoo Zacharias Topelius. Suomalaisille Nikolain hallituskausi oli kuitenkin taloudellisen kasvun ja valtiollisen kehityksen aikaa. Kun keisarin virkamiehet arvostelivat Suomen erillisasemaa, Nikolai tokaisi: ''Jättäkää suomalaiset rauhaan. Suomi on suuren valtakuntani ainoa provinssi, joka ei koskaan ole aiheuttanut minulle hetkenkään huolta tai tyytymättömyyttä.''







Osa 3: Aleksanteri II - Suomen suuriruhtinas 1855-1881

Aleksanteri II kutsui koolle Suomen valtiopäivät, joita ei oltu pidetty lähes 50 vuoteen. Suomi teollistui ja vaurastui. Ensimmäinen suuri teollisuusnäyttely pidettiin Kaivopuistossa 1876. Myös keisari vieraili näyttelyssä. ''Hän oli vanhentunut. Mutta hänen kasvonsa valkenivat, kun hän näki sen teknillisen taidon, jonka hän Suomessa oli pannut alkuun'', Topelius kirjoittaa.







Osa 4: Aleksanteri III - Suomen suuriruhtinas 1881 - 1894


''Venäjä venäläisille'' oli Aleksanteri III:n motto. Itsevaltius oli hänen mielestään Venäjän pelastus. Silti häntä on sanottu Suomen perustuslaillisimmaksi suuriruhtinaaksi, jonka aikana Suomen teollisuus kehittyi ja taiteessa elettiin kultakautta.
Aleksanteri III ja hänen puolisonsa Dagmar viihtyivät Suomen saaristossa, jossa heistä yhä löytyy paljon muistoja. Suurin muisto keisariparista on Langinkoskelle rakennettu kalamaja. Siellä he elivät niin yksinkertaista elämää, että muun hovin mielestä se oli heidän arvolleen sopimatonta.







Osa 5: Nikolai II - Suomen suuriruhtinas 1894 – 1917

Vaikka Nikolaita ei hallitsijana tunneta suurena Suomen ystävänä, niin lomailijana hän rakasti Suomen saaristoa. Hän kävi perheineen kesäisin Suomessa Virolahdella kunnes ensimmäinen maailmansota alkoi. Kun keisaria vaadittiin sodan takia palaamaan Virolahdelta Pietariin, hän sanoi: ”Nämä ovat ehkä ensimmäiset todelliset kyyneleet, jotka näette keisarinne silmissä.” 




Eero Erkko


EERO ERKKO
 
Dokumenttiohjelma Päivälehden perustajasta, joka ehti toimia monella alalla.
Tilaaja Helsingin Sanomain säätiö







POSTIKORTIN HISTORIA

10 pienoisdokumenttia postikortin historiasta Suomessa
Tilaaja Postimuseo







KATAJANOKKA

Historiadokumentti Katajanokan kaupunginosasta ja sen asuttamisesta
Yle FST yhteistuotannot

”Katajanokka on harvinaisen onnistunut dokumentti Helsingin mielenkiintoisesta kaupunginosasta.”
Arja Aho, HS




Johan Simberg


PARRASVALOISTA POSTIMIEHEKSI

Dokumenttielokuva näyttelijä Johan Simbergin suuresta elämänmuutoksesta.
Tilaajat YLE FST yhteistuotannot ja Ruotsin televisio SVT







ALBERT EDELFELT

 - dokumenttielokuva
kertoo herkän taiteilijan oman tarinan.
Tilaajat YLE Teema ja Norjan televisio NRK




SUOMALAISIA VALOKUVAAJIA –SARJA

Valtion valokuvataidetoimikunta: apuraha ja AVEK / ennakkovalmistelutuki

Signe Brander

SIGNEN HELSINKI

Dokumenttielokuva Signe Branderin Helsinki-kuvista
Tuotanto Douglas Productions yhteistyössä Helsingin kaupungin museo
Tilaajat: YLE FST ja YLE Teema

”Helsinki Signen silmin on oikea pieni helmi pääkaupungin historiasta kiinnostuneille”.
Petri Immonen, HS




Daniel Nyblin


DANIEL NYBLIN – suomen valokuvataiteen isä

Tuotanto Douglas Productions yhteistyössä museoviraston historiallinen kuva-arkisto ja Suomen valokuvataiteen museo
Tilaajat: YLE  FST ja YLE Teema




Johan Reinberg


TURUN KUVAAJA JOHAN JAKOB REINBERG
 
Tuotanto Douglas Productions yhteistyössä Turun maakuntamuseo ja Åbo Akademi
Tilaaja: YLE  FST ja YLE Teema




Victor Barsokevitch


KUOPION KUVAAJA VICTOR BARSOKEVITSCH


Tuotanto Douglas Productions yhteistyössä Kuopin kulttuurihistoriallinen museo ja
VB-valokuvakeskus
Tilaaja: YLE  FST ja YLE Teema




Karl Ståhlberg


KARL EMIL STÅHLBERG - SUOMALAISEN VALOKUVAUKSEN JA ELOKUVAN URANUURTAJA

Tuotanto Douglas Productions yhteistyössä museoviraston historiallinen kuva-arkisto
Tilaaja: YLE  FST ja YLE Teema,




Ivan Timiriasew


IVAN TIMIRIASEW

Tuotanto Douglas Productions yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseo ja museoviraston historiallinen kuva-arkisto.
Tilaaja: YLE  FST ja YLE Teema,








AFK – ENSIMMÄISET VALOKUVAUKSEN HARRASTAJAT

Tuotanto Douglas Productions Oy yhteistyössä AFK – Helsingfors Amatörfotografer
Tilaaja: YLE  FST ja YLE Teema,




Kuvasiskot


 KUVASISKOT – MUOTOKUVAUKSEN MESTARIT

Tilaaja: YLE  FST ja YLE Teema




Viimeiset
                      parkkilaivat


VIIMEISET PARKKILAIVAT

Dokumenttielokuva maailman viimeisestä purjelaivastosta , jonka omisti itsepäinen laivanvarustaja Gustaf Erikson Maarianhaminasta.
Tilaajat: Yle TV1 ja Ruotsin televisio SVT
Tampereen filmifestivaalit, nuorisoraadin palkinto:
”mielenkiintoinen ja hyvä dokumentti, lämminhenkinen ja paikoin jopa hauska.”





Herzogen Cecilie


KIRJEITÄ PARKKILAIVALTA

Dokumenttielokuva merimiesoppilas Pierre Norrlinin maailmanympäripurjehduksesta Herzogin Ceciliellä 1932.
Tilaajat: YLE FST ja Ruotsin televisio SVT.




Sveaborg


VIAPORI - POHJOLAN GIBRALTAR 

Palkittu historiadokumentti kertoo mahtavan merilinnoituksen tarinan.
Dokumentti palkittiin sekä kulta- että Grand Prix -palkinnolla Media & Message -festivaaleilla. Ohjelmassa on kuusikanavainen surround-ääni ja se sai palkinnon vuoden parhaasta äänimaailmasta. Ohjelmaa esitetään päivittäin Suomenlinna-museossa ja siitä on tehty suomen-, ruotsin-, saksan-, englannin-, venäjän- ja japaninkieliset versiot.
Tilaajat Ehrensvärd-seura, Suomenlinnan hoitokunta ja Yle FST





Ultima Thule


ULTIMA THULE – maa maailman reunalla


kertoo Suomen historiasta taiteen kautta, tilaajat: Taidekeskus Retretti ja Yle FST

”Ultima Thule on matka pohjoisen rajoille, myyttiseen historiaan ja taruihin, mutta myös kuninkaiden ja keisareiden määrittämiin elämisen ehtoihin… ohjelma on kerännyt palkintoja ja kiitosta.”
Kirsikka Moring, HS







KUNINKAITTEN JA KEISAREITTEN HELSINKI –dokumenttisarja

”Jo toisena uusintana nähdään kiinnostava kaksoisdokumentti Helsingin historiasta. … dokumentit ovat asiantuntevia informatiivisia ja valaisevia.”
Hannu Nieminen, IS





Copyright Douglas Productions 2021